Brugervenlig Netbank

Der er en række forskellige udgifter, som eksisterer i vores privat økonomi. I ens privatbudget er der fx. husholdning. Og der er en masse poster, hvor vi kan spare nogle gryn. Her er vigtige og gode finter, som du kan tilgå uden at betale.

Den nemmeste måde for danskerne at blive holden på, er kva en pensionsopsparing. Det udtalte en fag dame for længe side. For dig er det nominielt den mest sandsynlige måde at blive styrtende rig på. Så du bør spekulere på, at sætte dig ind i pensionsordning, med de værdifulde potentialer, der er i din pension.

Forsikringer er det man køber i håbet om, aldrig nogensinde at få dem benyttet. Du bør tænke over dine egentlige behov og ikke bare gøre som alle andre. Der er muligvis forsikringsdækninger, du slet ikke har brug for eller som du godt kan undvære. Det er en risiko, du må medtage. Når du har udelukket, så gælder det om at skralde dine forsikringsdækninger ned til et absolut minimum. Skal din fritidshus forsikring udelukkende forsikre fx. 100.000 dkk og kan du acceptere en selv-risiko på 46.000 kr., hvis din villa nedbrænder til jorden?

Din bank er også en post, hvor der vil være mange penge at hente. Uligheden mellem de dyreste og de mest lavprisede pengeinstitutter er enorm. Vi snakker om, op mod 3.900 kr. /måned for en normaliseret kerne familie og real kredit. Lån til hus er det største enkeltstående køb, som man møder i sit liv. Lån er aller højeste grad det vigtigste du skal være fokuseret på, hvis du vil tune din private finanser. En ting er rentersrente, men også dagskursen er kritisk. Lånkonvertering er en ting, der kan forbedre din økonomiske formåen. En anden vigtig faktor er forsinkelse af lån. Lån kan sammenlignes med fremskydning af tid. Hvis du kan vente fx 12 måneder med at låne penge og i stedet spare op i tidsrummet, så får du nedbragt din gæld, men også rente udgifterne.

Har du medlemskab hos en fagforening, så får du adgang til en del fordele. Du kan også spekulere på at udmelde dig. Der er gode at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har tvunget fagforeningsvalg i overenskomsten. Men man kan altid prioritere blot at nøjes med en akasse. Fagforbund kan supportere dig med både forsikringer og sundhedsdækning – så overvej om det er det smarteste at spare de penge, hvis du oplever symtopmer som f.eks. kritisk sygdom.

Fødevarer er den del i din privatøkonomi, der konstituerer den klart største del. Hvor nogle kan fungere for et spartansk budget, hver md., så er der andremennesker, som bruger enorme summer på feks. lækker mad ude i byen. Et er når du køber din mad ude i byen på enten pizzaria eller pizzasted – men den virkelig store byrde er den mad du køber og bager hjemme. I dette tilfælde findes der det klassiske indkøb i supermarkeder, som du slæber hjem. Beklageligvis er vi eftergivende for impuls køb, som betyder at kvitteringen bliver længere. Et råd er, at du handler dine madvarer online, via de mange virtuelle supermarkeder. Der kan man enten shoppe daglige dagligvarer, men samtidig også de mange innovative sortiment af madkasser.

Du skal altså efterse dine forbrug, så du skærer ned inden for alle dele af din økonomi. Så kan du slutte med at være i besiddelse af et langt større beløb til de dejlige dele af hverdagen. Jeg er glad fordi du så denne side.