Din Pension – Din Bank – Dine Forsikringer

Der er en række forskellige udgifter, der er i dannernes privat økonomi. I dit budget er der fx. renteudgifter. Men der er en masse steder, hvor man kan spare . Her er de vigtigste gode tips, som du kan bruge kvit og frit.

Den nemmeste metode for os til at blive milliardær på, er gennem en privat pension. Det sagde en klog dame nøgternt. For dig er det nominielt den mest plausible måde at blive velhavende på. Så du bør spekulere på, at sætte sig mere ind i private pension, med de værdiskabende potentialer, der ligger i din pensionsopsparing.

Forsikringer er det man erhverver sig i håbet om, aldrig nogensinde at få dem brugt. Du bør gennemtænke dine faktiske behov og ikke bare gøre som andre. Der er nok forsikringsdækninger, du nok ikke behøver og som du kan leve uden. Det er en reel risiko, du må tage. Når du har udelukket, så gælder det om at skalere dine forsikringsdækninger ned på et bundniveau. Skal din påhængsvognforsikring udelukkende dække fx. 95.000 kroner eller/og kan du leve med en selvrisiko på 10.000 kroner, hvis din bopæl nedbrænder til jorden?

Banker er ligeledes en udgift, hvor der kan være gode penge at bespare. Forskellen mellem de aller dyreste og de mest billige pengeinstitutter er større end du tror. Vi snakker om, op mod 3.600 dkk per md. for en normaliseret famillie og huslån. Lån til køb af ejerlejlighed er det største køb, som man har. Forbrugslån er aller højeste grad den ting du skal være fokuseret på, når du skal udvikle din økonomi. En ting er renteudgifterne, men også dagskursen er kritisk. Låneomlægning er noget, der kan forskønne din økonomi. Den vigtigste variabel er forhaling af lån. Lån kan forbindes med med accelleration af tid. Hvis man kan afvente for eksempel 13 måneder med at låne pengene og i stedet for spare op i denne periode, så har du nedbragt din gæld, men også dine renteudgifter.

Er du med hos den rette fagforening, så har du mulighed for en del fordelstilbud. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er for resten en del at spare på en billigere fagforening. Nogle lønmodtagere har tvunget fagforeningsvalg i fagaftale. Men man kan jo altid prioritere kun at nøjes med en arbejdsløsheds-kasse. Fagforbund kan bistå dig med forsikringer og sundhedsforsikringer – så tænk over om det er det værd at udmelde dig, hvis du haroplever fx smerter.

Din mad er det område i din økonomi, som repræsenterer den største del. Nogle kan leve for et beskedent budget, hver md., så er der andremennesker, der forkæler sig med meget store pengebeløb på fx eksklusiv mad. En ting er hvis du køber din mad ude i byen på enten hotel eller take-away – men den absolut store problematik er det mad du køber og gør klar i hjemmet. På dette område findes der det traditionelle madkøb i supermarkeder, som du tager med hjem. Beklageligvis er man gidsel for impulskøb, som medfører at kvitteringen eksploderer. Et råd er, at du shopper dine mad på internettet, på de mange online supermarkeder. Der kan man indkøbe de daglige madindkøb, men også de dejlige innovative udbud af madkasser.

Du skal altså beregne dine konti, så du minimerer på alle områder af din økonomi. Derved kan du ende med at være i besiddelse af et langt sjovere pengebeløb til de forsødende ting i hverdagen. Jeg er glad fordi du så min blog.