Forsikringer – samlerabat

Der er en række forskellige udgifter, som er i ens privat økonomi. I ens privatbudget er der fx. forsikringer. Men der er en del poster, hvor vi kan spare unødvendige udgifter. Her er de bedste gode råd, som du kan bruge kvit og frit.

Den mest overkommelige fremgangsmåde for os til at blive rig på, er gennem en pension. Det udtalte en lærd dame . For alle er det nominielt den mest plausible metode at blive rigmand på. Så vi bør gennemtænke, at sætte dig ind i pension, med de alternativer, der findes i din pensionsopsparing.

Forsikringsdækninger er det vi erhverver sig i håbet om, aldrig nogensinde at få dem benyttet. Du skal nøje spekulere på dine egentlige behov og ikke gøre som alle de andre. Der er højst sandsynligt forsikringer, du ikke behøver og som du kan undvære. Det er en kalkuleret risiko, du må leve med. Bagefter du har valgt, så handler det om at skralde dine forsikringer ned til et basalt niveau. Skal din ulykkeforsikring udelukkende forsikre fx 75.000 kroner eller kan du acceptere en selvrisiko på 15.000 kr, hvis lejlighed brænder ned til aske?

Banker er ligeledes en udgiftpost, hvor der er store penge at spare. Afvigelsen mellem de aller dyreste og de aller billigste pengeinstitutter er astronomisk. Vi snakker om, op til 3.200 kr pr. md. for en normaliseret famillie + reallån. Lån til køb af ejerlejlighed er det største enkeltstående køb, som mange har i sit liv. Udlån er noget du skal være fokuseret på, når du skal optimere din privat økonomi. En ting er renteudgifterne, men også handlekursen er kritisk. Lånomlægning er noget, som kan forbedre din privatøkonomi. En anden vigtig størrelse er udskydelse af lån. Lån kan forbindes med med accelleration af tid. Hvis du kan vente for eksempel 13 mdr. med at låne penge og i stedet spare tilsvarende op i hele perioden, så har du nedbragt din gæld, men også udgifterne til renter.

Er du med hos den rette fagforening, så får du mulighed for en stribe fordelstilbud. Du kan også spekulere på at melde dig ud. Der er for resten gode at spare på en billigere fagforening. Nogle mennesker har automatisk fagforeningsvalg i fagaftale. Men du kan jo selvfølgelig vælge blot at have en a-kasse. Fagforbund kan hjælpe dig med almindelige forsikringer og sundhed – så tænk over om det er dumt at spare de penge, hvis du lider af f.eks. smerter.

Fødevarer er det område i din privat økonomi, som konstituerer den største andel. Hvor nogle kan overleve for et lille rådighedsbeløb, hver md., så er der andrefolk, som køber for store beløb på fx lækker take-out. Et er når man køber din mad ude i byen på enten pizzaria eller fastfood delivery – men den absolut store byrde er den mad du køber og tilbereder derhjemme. Her findes der det klassiske madkøb i supermarkederne, som man slæber hjem. Uheldigvis er vi underlagt for fristende køb, der betyder at bonen stiger. Et tip er, at du indkøber dine mad online, på de nemme virtuelle supermarkeder. Der kan du købe traditionelle madindkøb, men samtidig også de gode fristende tilbud på måltider i kasser.

Du skal efterregne dine udgifter, så du nedskærer på alle steder af din husøkonomi. Derved kan du slutte med at være i besiddelse af et meget større rådighedsbeløb til de forsødende elementer i livet. Mange tak fordi du så med.