Måltidskasser til døren

Der er utallige forskellige udgifter, som findes i vores privat økonomi. I dit privatbudget er der for eksempel billån. Og der er en del steder, hvor du kan spare gode danske kroner. Her er de bedste gode tips, som du kan få kvit og frit.

Den mest sandsynlige måde for danskerne at blive mange millionær på, er ved hjælp af en alderspension. Det postulerede en fag mand en gang. For den jævne dansker er det statistisk set den mest realistiske måde at blive velstående på. Så vi bør spekulere på, at sætte dig ind i alderspension, med de interessante potentialer, der er i din kapitalpension.

Forsikringsdækninger er det vi køber i håbet om, aldrig nogensinde at få dem benyttet. Du skal nøjeseende tænke over dine reelle behov og ikke blot gøre som alle de andre. Der er muligvis forsikringer, du nok ikke har brug for eller som du kan leve uden. Det er en kalkuleret risiko, du må medtage. Bagefter du har fravalgt, så handler det om at drosle dine forsikringer ned på et nødvendighedsniveau. Skal din brandforsikring udelukkende dække fx 130.000 kroner og kan du leve med en selvbetaling på 9.000 kr, hvis dit hus nedbrænder helt?

Din bank er ligeledes et område, hvor der ofte er store penge at finde. Forskellen mellem de mest eksklusive og de billige pengeinstitutter er spektakulær. Vi taler om, op mod 3.900 dkk månedligt for en typisk dansk familie plus boliglån. Lån til køb af villa er det største køb, som mange møder. Udlån er i det hele taget det du bør være opmærksom på, når du vil udvikle din privatøkonomi. En ting er renteomkostninger, men også kursen er essentiel. Lånomlægning er noget, der kan forbedre din økonomi. En vigtigere størrelse er forhaling af lån. Lån kan sammenlignes med forcering af tid. Hvis man kan undgå lån feks. 17 mdr. med at låne penge og i stedet spare tilsvarende op i tidsrummet, så får du dels nedbragt lånebeløbet, men også udgifterne til renter.

Er du medlem hos et fagforbund, så har du adgang til en del medlemstilbud. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er for resten nemme penge at spare på en billig fagforening. Nogle folk har automatisk valg af fagforening igennem fagaftale. Men man kan selvfølgelig vælge kun at have en a kasse. Fagforeninger kan supportere dig med både forsikring og sundhedsdækning – så tænk over om det er klogt at spare pengene, hvis du oplever symtopmer som fx smerter.

Din mad er det sted i din privatøkonomi, som konstituerer den aller største andel. Nogle kan fungere for et beskedent rådighedsbeløb, hver måned, så er der andremennesker, der spenderer store pengebeløb på f.eks. eksklusiv restaurantmad. En ting er når man køber mad ude i byen på enten hotel eller fastfoodsted – men den virkelig store pengesynd er den mad du køber og laver derhjemme. Her er der det klassiske køb i supermarkedet, som man bærer hjem. Uheldigvis er danskere skydeskive for fristelser, der betyder at kvitteringen bliver for lang. Et råd er, at du køber dine mad online, på de anderledes e-handlende supermarkeder. Her kan man både handle de traditionelle madindkøb, men yderligere også de spændende innovative udvalg af måltidskasser, så du kan se her.

Du skal altså beregne dine udgifter, så du neddrosler inden for alle steder af din husstandsøkonomi. Således kan du ende med at råde over et meget sjovere rådighedsbeløb til de rare elementer af livet. Mange tak fordi du læste siden.