Tænk – Bedst i test

Der er utallige forskellige udgifter, som findes i danskernes privatøkonomi. I dit regnskab er der f.eks. varme. Men der er en masse områder, hvor vi kan spare nogle slanter. Her er vigtige og gode tricks, som du kan benytte kvit og frit.

Den mest sandsynlige måde for os til at blive milliardær på, er igennem en kapitalpension. Det udtalte en intelligent dame for længe side. For langt de fleste er det nominielt den mest plausible måde at blive milliardær på. Så man bør spekulere på, at sætte sig mere ind i denne opsparingsform, med de spændende alternativer, der er i din alderspension.

Forsikringer er det vi erhverver sig i håbet om, aldrig at få brug for dækninger. Du skal overveje dine nødvendige behov og ikke blot gøre som alle de andre. Der er forsikringer, du nok ikke har brug for eller som du kan leve uden. Det er en risiko, du må tage. Efter du har valgt, så handler det om at skralde dine forsikringsdækninger ned på et basalt niveau. Skal din fritidshusforsikring kun forsikre fx 105.000 kr eller kan du leve med en egenbetaling på 46.000 kr., hvis lejlighed nedbrænder til jorden?

Private banker er også et sted, hvor der for mange er nemme penge at hente. Afvigelsen mellem de mest dyrebare og de mest lavprisede pengeinstitutter er stor. Vi snakker om, op mod 3.400 kr. pr. md. for en middelset kernehusstand og huslån. Lån til køb af hus er det største isolerede køb, som mange har. Store lån er i det hele taget det vigtigste du skal være opmærksom på, når du skal tune din økonomi. En ting er renteudgifter, men også kursen er betydelig. Konvertering af lån er noget, der kan forskønne din privatøkonomi. En anden vigtig variabel er forsinkelse af lån. Lån kan forbindes med med forcering af tid. Hvis man kan vente med lån fx 12 mdr. med at låne penge og i stedet for spare tilsvarende op i hele perioden, så har du dels nedbragt lånebeløbet, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos et fagforbund, så får du adgang til en del medlemstilbud. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er mange penge at spare på en billigere fagforening. Nogle personer har automatisk valg af fagforening igennem overenskomsten. Men du kan selvfølgelig vælge blot at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforeninger kan støtte dig med både almindelige forsikringer og sundhedsordning – så gennemtænk om det er smart at spare pengene, hvis du lider af fx smerter.

Husholdningen er den post i din privat økonomi, der repræsenterer den aller største andel. Hvor nogle kan fungere for et meget lille budget, hver måned, så er der andremennesker, som køber for enorme beløb på fx eksklusiv restaurantmad. Et er når du køber mad ude i byen på enten spiserestaurant eller drive in – men den absolut store problematik er den mad du køber og opvarmer der hjemme. På dette område er der det traditionelle madkøb i supermarkedet, som du slæber hjem. Uheldigvis er man gidsel for uforudsigelige køb, som betyder at indkøbssedlen stiger. Et tip er, at du indkøber dine dagligvarer på internettet, på de nye digitale supermarkeder. Her kan man handle de daglige madindkøb, men yderligere også de gode fristende tilbud på måltider i kasser.

Du bør altså udregne dine penge, så du sparer inden for alle dele af din husøkonomi. Derved kan du slutte med at være i besiddelse af et meget højere slutbeløb til de lækre dele i dig hverdag. Mange tak fordi du læste med på min artikel.